Την Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τον Τομέα Περιφερειακών Συστημάτων του ΔΕΔΔΗΕ επισκέφθηκε το Προεδρείο του Συλλόγου Καταμετρητών Ομίλου ΔΕΗ


Την Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τον Τομέα Περιφερειακών Συστημάτων του ΔΕΔΔΗΕ επισκέφθηκε το Προεδρείο του Συλλόγου Καταμετρητών Ομίλου ΔΕΗ

Επίσκεψη στην Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τον Τομέα Περιφερειακών Συστημάτων του ΔΕΔΔΗΕ (Αυτοκράτορος Νικολάου 2, Αθήνα) πραγματοποίησε το Προεδρείο του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Καρέλη και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Καλπούζο, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017.
Το Προεδρείο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Τομεάρχη Περιφερειακών Συστημάτων κ. Γιώργο Λιακόπουλο και τον Υποτομεάρχη Συστημάτων Καταμέτρησης κ. Παπαιωάννου Γιάννη, ενώ ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα σχετικά με τα περιφερειακά πληροφοριακά συστήματα καταμέτρησης, τα οποία απασχολούν συνολικά τα Γραφεία Καταμέτρησης όλων των Περιοχών του ΔΕΔΔΗΕ.
Κατά την συζήτηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για τα θέματα αυτά, καθώς και κοινή βούληση για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, μέσω αγαστής συνεργασίας όλων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων.
Ακολούθησε παρουσίαση των καταχωρητών καταμέτρησης, νέας προηγμένης τεχνολογίας, τους οποίους έχει προμηθευτεί ο Τομέας και χρησιμοποιεί πιλοτικά, εξετάζοντας την δυνατότητα προμήθειας ικανού αριθμού για τις ανάγκες της καταμέτρησης πανελλαδικά.
Οι νέοι καταχωρητές διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού θέσης (GPS), φωτογραφική μηχανή, υποδοχή κάρτας sim για τηλεφωνία και υπηρεσίες δεδομένων (data), καθώς και εύχρηστη - ευανάγνωστη οθόνη και φακό φωτισμού, στοιχεία που διευκολύνουν την εργασία των καταμετρητών μέσα σε δύσκολες και ενίοτε ακραίες συνθήκες.
Στα προβλήματα των απαρχαιωμένων και τεχνολογικά ανεπαρκών παλαιών καταχωρητών, προστίθεται και το υπέρογκο κόστος συντήρησής τους, πράγμα που καθιστά επιβεβλημένη και συμφέρουσα για την εταιρία την άμεση αντικατάστασή τους με την προμήθεια νέου τύπου καταχωρητών ή ανθεκτικών Tablets εργασίας, για τις ανάγκες των γραφείων καταμέτρησης πανελλαδικά.
Μικρότερης διάρκειας, αλλά εξαιρετικής ουσίας και σημασίας συναντήσεις, είχε το Προεδρείο του Συλλόγου μας με την κ. Αλεξία Κούρτη, Τομεάρχη Διαδικασιών & Συστημάτων Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της Διεύθυνσης Χρηστών Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ και τον κ. Γιώργο Κότσαλο, Βοηθό Διευθυντή Περιφέρειας Αττικής ΔΕΔΔΗΕ, για γενικότερα θέματα καταμέτρησης.
Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών Ομίλου ΔΕΗ λειτουργεί πάντοτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον, της εταιρίας του ΔΕΔΔΗΕ, των καταναλωτών, των παρόχων και των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και των όλων των συναδέλφων μας και ουδέποτε έδρασε υπερασπιζόμενος συντεχνιακά ή ιδιωτικά συμφέροντα, κάτι που το αποδεικνύει η πορεία του στο χρόνο.
Το Γραφείο Τύπου

Π.Σ.Κ.Ε.-ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ