Στις εργασίες του 38ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα συμμετείχε ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών Ομίλου ΔΕΗ

Στις εργασίες του 38ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα συμμετείχε ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών – Εισπρακτόρων Ομίλου ΔΕΗ

Στις εργασίες του 38ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα συμμετείχε ενεργά ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών – Εισπρακτόρων Ομίλου ΔΕΗ.
Στις εργασίες του 38ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου συμμετείχαν ως Σύνεδροι ο Πρόεδρος Δημήτρης Καρέλης, ο Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκος Χριστοδούλου, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Καλπούζος και ο Ταμίας Σπύρος Σπυρόπουλος.
Το Συνέδριο άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου με τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Το προεδρείο του Συλλόγου πραγματοποίησε παράλληλα επισκέψεις σε τοπικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας όπως και στον ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα του Ν. Φλώρινας.

Οι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας χρησιμοποιούνται ως σταθμοί βάσης και είναι οι πλέον οικονομικοί σταθμοί παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας. Στη χώρα μας αυτοί οι σταθμοί χρησιμοποιούν ως καύσιμο κυρίως το λιγνίτη. Ο λιγνίτης, καλούμενος και φαιάνθρακας, είναι οργανικής προελεύσεως πέτρωμα, του οποίου το κύριο στοιχείο είναι ο άνθρακας (με περιεκτικότητα από 50% έως 70%). Περιέχει, επίσης, νερό, υδρογόνο, οξυγόνο και άζωτο.
Τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και τη Μεγαλόπολη εξασφαλίζουν το σημαντικότερο για την ελληνική οικονομία ενεργειακό καύσιμο, το λιγνίτη, στον οποίο βασίστηκε ο εξηλεκτρισμός της χώρας μας από τη στιγμή της ίδρυσης της Επιχείρησης της ΔΕΗ.

Ο λιγνίτης βρίσκεται σε αφθονία στο υπέδαφος της Ελλάδας. Η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση σε παραγωγή λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την έκτη θέση παγκοσμίως.
Η χρήση του λιγνίτη, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αποφέρει στην Ελλάδα τεράστια εξοικονόμηση συναλλάγματος (περίπου 1 δισ. δολάρια ετησίως). Ο λιγνίτης είναι καύσιμο στρατηγικής σημασίας για τη ΔΕΗ, γιατί έχει χαμηλό κόστος εξόρυξης, σταθερή και άμεσα ελέγξιμη τιμή και παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια στον ανεφοδιασμό καυσίμου. Συγχρόνως, προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας στην ελληνική περιφέρεια, ιδιαίτερα σε περιοχές που εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Ο λιγνίτης έχει συντελέσει τα μέγιστα στην αύξηση του εθνικού προϊόντος.