Ομιλία Προέδρου & ΔΝΣ ΔΕΔΔΗΕ κ. Νικόλαου Χατζηαργυρίου, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Εταιρείας, 13.02.2017

Ο ΔΕΔΔΗΕ εξελίσσεται σε κεντρικό παίκτη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, χαράζοντας τη δική του πορεία, ανεξάρτητα από τους συσχετισμούς και τους σχεδιασμούς των υπόλοιπων παικτών στις αγορές της προμήθειας και της παραγωγής, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, μιλώντας σήμερα στα πλαίσια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας.

Ο κ. Χατζηαργυρίου εκτίμησε ότι το 2016 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά ήταν για τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς βελτίωσε σημαντικά την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία του.

Στα πλαίσια της ομιλίας του, ο κ. Χατζηαργυρίου αναφέρθηκε εκτενώς στον απολογισμό των πεπραγμένων του ΔΕΔΔΗΕ τη χρονιά που μας πέρασε, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη μετεξέλιξης του σε μια σύγχρονη εταιρεία διανομής, ικανής να αντιμετωπίσει τις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις για αξιόπιστη και υψηλής ποιότητας ηλεκτρική ενέργεια προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της "ψηφιακής" οικονομίας.

Όπως σημείωσε, τα Δίκτυα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, ενώ τα Δίκτυα Διανομής είναι ο πυρήνας αυτής της μετάβασης της αγοράς σε ένα νέο μοντέλο.

Ο κ. Χατζηαργυρίου αναφέρθηκε στο επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο προβλέπει επενδύσεις ύψους 1,25 δισ. ευρώ έως το 2020, και έχει στον πυρήνα του 12 Στρατηγικά Έργα για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων και των υποδομών, την λειτουργία σύγχρονων συστημάτων εξυπηρέτησης των πελατών και την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών και πληροφοριακών συστημάτων που θα υποστηρίζουν τα παραπάνω.

Αναφερόμενος στις επικείμενες νέες προκλήσεις, ξεχώρισε τη μεγάλη διείσδυση αποκεντρωμένης παραγωγής, τις ενεργειακές κοινότητες, την δημιουργία τοπικών αγορών, τις πλατφόρμες επικοινωνίας ενεργών καταναλωτών, την ηλεκτροκίνηση, τις συσκευές αποθήκευσης, τα έξυπνα νησιά κ.α.

Ως προς το τελευταίο, σημείωσε ότι τα έξυπνα νησιά, δηλαδή αυτά με μεγάλη διείσδυση ΑΠΕ, είναι ένας τομέας που ο ΔΕΔΔΗΕ φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη και έχουμε ήδη αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία και έχουμε επεξεργαστεί σε συνεργασία με τη ΡΑΕ και το ΥΠΕΝ τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για την πρώτη πιλοτική εφαρμογή τους.

 Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του κ. Χατζηαργυρίου εδώ.