Επίσκεψη του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών στη Λάρισα: Εντείνονται τα προβλήματα στις εργολαβίες καταμέτρησης

Επίσκεψη του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών στη Λάρισα: Εντείνονται τα προβλήματα στις εργολαβίες καταμέτρησης

Τα γραφεία της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ στη Λάρισα επισκέφθηκε κλιμάκιο του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών – Εισπρακτόρων Ομίλου ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ), σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Καρέλη και τον Ταμία του Συλλόγου Σπύρο Σπυρόπουλο.

Στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ συναντήθηκαν με τον νέο διευθυντή Λάρισας του ΔΕΔΔΗΕ κ. Γιάννη Σπυρόπουλο, καθώς και τον Ανέστη Ζουμπουλίδη, Υπεύθυνο Δραστηριότητας Καταμέτρησης Περιοχής Λάρισας και Πρόεδρο του Τοπικού Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών.

Αφορμή της επίσκεψης, καθώς και το μεγάλο θέμα της συζήτησης ήταν η απαράδεκτη κατάσταση στην καταμέτρηση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στην Περιοχή Λάρισας, λόγω της αδυναμίας του εξωτερικού συνεργάτη -  εργολάβου να είναι συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι της εταιρίας του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι ενδείξεις που λαμβάνονται είναι ελάχιστες, σε σχέση με τον όγκο της εργασίας, διαπιστώνεται αδυναμία ή σημαντική καθυστέρηση στη λήψη ενδείξεων, καταχωρούνται μηδενικές ενδείξεις ή καταναλώσεις και χιλιάδες παροχές παραμένουν αμέτρητες επί μακρόν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα και τα αποτελέσματα της εταιρίας. 

Διαπιστώθηκε επίσης σωρεία διορθωτικών λογαριασμών και μη έκδοση λογαριασμών, κυρίως αρδευτικών μεγάλης κατανάλωσης, με αποτέλεσμα την αλγεινή εικόνα έναντι των πελατών – καταναλωτών και μια σειρά ακόμη βλαπτικές συνέπειες.

Το πρόβλημα δυστυχώς, δεν είναι ούτε σημερινό, ούτε βεβαίως, περιορισμένης έκτασης όπως κάποιοι πιστεύουν, ούτε μπορεί να λυθεί με την βοήθεια της τεχνολογίας, σ’ ένα μακρινό ορίζοντα και χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα.

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο ζήτημα που, αναμφιβόλως, δεν αφορά μόνο τη λήψη ενδείξεων, αλλά μια σειρά από σημαντικές ενέργειες γύρω από την παροχή Η.Ε., όπως ελέγχου νομιμότητας (π.χ. ρευματοκλοπές) και αντισυμβατικής συμπεριφοράς (κλειστά αμέτρητα, επανασύνδεση κομμένων κλπ.), ζητήματα επικινδυνότητας και ασφάλειας κλπ. 

Ο σύλλογός μας ήταν «ab aeterno» αντίθετος, πάντα επί τη βάση επιχειρημάτων και στοιχείων, στην λογική της εξωτερικής ανάθεσης της νευραλγικής δραστηριότητας της καταμέτρησης και αντιπροτείνει μετατάξεις, προσλήψεις, αλλά και αξιοποίηση του ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησης.

Για το λόγο αυτό αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλία ενημέρωσης των φορέων και της κοινής γνώμης, σχετικά με το ακανθώδες αυτό ζήτημα, το οποίο ταλανίζει τους καταναλωτές, το Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας και τους προμηθευτές Η.Ε.


Το Γραφείο Τύπου
Π.Σ.Κ.Ε.-ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ