Θύμα του καθήκοντος καταμετρητής του ΔΕΔΔΗΕ Σπάρτης, στα Κύθηρα

12/10/2016
Θύμα του καθήκοντος καταμετρητής του ΔΕΔΔΗΕ Σπάρτης, στα Κύθηρα

Ένα ακόμα θύμα του καθήκοντος στο ΔΕΔΔΗΕ: Ο φίλος και συνάδελφος τακτικός καταμετρητής Νίκος Φλώρος δεν είναι πια μαζί μας, καθώς σήμερα έχασε τη μάχη για τη ζωή την οποία έδινε τις τελευταίες μέρες, μετά από σοβαρό τραυματισμό εν ώρα εργασίας την ώρα της καταμέτρησης στα Κύθηρα.
Ο Νίκος, αποδεικνύοντας το ήθος και την επαγγελματική ευσυνειδησία που τον διέκρινε πάντοτε, στην προσπάθειά του να λάβει ένδειξη από κάποια οικία στο νησί, παρασύρθηκε από την καμάρα της εισόδου, όταν εκείνη από άγνωστη αιτία υποχώρησε, ενώ πέφτοντας τραυματίστηκε σοβαρότατα στο κεφάλι.
Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο «Αττικό», όπου  σήμερα το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή.
Στο πλάι του βρισκόταν όλες τις προηγούμενες ημέρες η αγαπημένη του αδελφή, ενώ κατά τραγική ειρωνεία, εξέπνευσε την ώρα που στην είσοδο της εντατικής κατέφθαναν οι συνάδελφοί μας από τη Σπάρτη, ο Κώστας και ο Βασίλης, για να τον επισκεφθούν. 
Για την ιστορία, αντιπροσωπεία του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών, σωματείου στο οποίο  ο Νίκος ήταν μέλος,  επισκέφθηκε σήμερα το Αττικό Νοσοκομείο, χωρίς, όπως ήταν φυσικό, να δει για τελευταία φορά τον αγαπητό συνάδελφο.

Φίλτατε Νίκο, Γαίαν λακωνικήν έχεις ελαφράν.

Υ.Γ.: Η κατηγορία-ειδικότητα των καταμετρητών της ΔΕΗ, σήμερα του ΔΕΔΔΗΕ, ήταν, σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία της επιχείρησης, πρώτη σε μικροατυχήματα.
Σήμερα δυστυχώς, θρηνούμε ένα θανατηφόρο δυστύχημα κατά την εκτέλεση της εργασίας της καταμέτρησης μετρητών  ηλεκτρικής ενέργειας. 
Ελπίζουμε και ευχόμαστε το συμβάν να είναι ένα δυστύχημα, η «κακιά η ώρα» και να μην οφείλεται σε «ενδογενείς» πιέσεις, κάτι που θα ερευνήσουμε και θα επανέλθουμε, για να αποδώσουμε «τά του Καίσαρος τω Καίσαρι»

Δημήτρης Β. Καρέλης 
Πρόεδρος Πανελλαδικού Συλλόγου 
Καταμετρητών – Εισπρακτόρων Ομίλου ΔΕΗ 
(ΔΕΔΔΗΕ)