Δ. Καρέλης: «Να γίνουν προσλήψεις καταμετρητών στο ΔΕΔΔΗΕ»

Για τους φουσκωμένους  λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που γεμάτοι λάθη φτάνουν σωρηδόν στους πελάτες της ΔΕΗ , μίλησε στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών του ομίλου ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) Δημήτρης Καρέλης, επισημαίνοντας πως τα λάθη στους λογαριασμούς ρεύματος οφείλονται στα προβλήματα καταμέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) που παρατηρούνται λόγω της έλλειψης προσωπικού των καταμετρητών. 
Το μεγάλο πρόβλημα ξεκινά από το ότι εδώ και πολλά χρόνια, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων του εξειδικευμένου προσωπικού των καταμετρητών, ο Διαχειριστής αναθέτει σε εργολαβίες την καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτό το έργο είτε δεν έχουν πείρα είτε για να κατεβάσουν το κόστος προσλαμβάνουν άπειρο προσωπικό, το οποίο αφενός δεν γνωρίζει το αντικείμενο και αφετέρου εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά του».
“Στον ΔΕΔΔΗΕ οι καταμετρητές είναι μόλις 283, όταν οι μετρητές ανέρχονται σε 7,5 εκατομμύρια, άρα εκ των πραγμάτων η καταγραφή της πραγματικής κατανάλωσης ρεύματος είναι αδύνατη”, τονίζει ο κ. Καρέλης, συμπληρώνοντας πως: “Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές αμείβονται με 200 και 300 ευρώ, ασφαλίζονται για τρεις ή τέσσερις ώρες και ο φόρτος εργασίας που έχουν είναι τεράστιος. Οι παροχές για τις οποίες πρέπει να καταγράψουν τις ενδείξεις μέτρησης ανέρχονται σε 600 και 700.”
Μάλιστα ο κ. Καρέλης σχολίασε και την πολιτική της κυβέρνησης που με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της κλιματικής αλλαγής προχωρά στην Απολιγνητοποίηση των εργοστασίων της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας πως:  “Οι ενέργειες για την απολιγνητοποίηση γίνονται με βίαιο τρόπο από πλευράς κυβέρνησης,εμείς ως εργαζόμενοι είμαστε υπέρ της απολιγνητοποιήσης ωστόσο  στην νέα τεχνολογία θα έπρεπε να μπούμε σταδιακά, έχοντας λάβει υπόψιν μας, τόσο την γνώμη των τοπικών κοινωνιών και των καταναλωτών.”
Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό ΕΔΩ: https://www.politica.gr/