Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η Γενική Συνέλευση του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η Γενική Συνέλευση του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση  του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών-Εισπρακτόρων Ομίλου ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11 π.μ., στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 32, στη Θεσσαλονίκη, όπου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα, τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης.
Στην κορυφαία ετήσια εκδήλωση του Σωματείου μας, η οποία διεξήχθη για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, παραβρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι της Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και από όμορες περιφέρειες, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ηπείρου και η Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας. Πριν την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου από τον Πρόεδρο Δημήτρη Καρέλη.
Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν ομόφωνα, ο απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. για το έτος 2019, με εισηγητή τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Καρέλη, ο διοικητικός προγραμματισμός για το 2020, με εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Καλπούζο, ο οικονομικός απολογισμός για το 2019 και ο προϋπολογισμός για το 2020, με εισηγητή του Ταμία Σπύρο Σπυρόπουλο. Συζητήθηκαν επίσης τρέχοντα θέματα, οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και στη δραστηριότητα της Καταμέτρησης, η γενικότερη κατάσταση στο ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και ζητήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ.
Η Γενική μας Συνέλευση έκλεισε με διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών, όπου αναπτύχθηκαν προβληματισμοί, ενώ δόθηκαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, από το προεδρείο του σωματείου.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ- ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ/ΔΕΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ-Κ.Η.Ε.
Αθήνα  08-02-2020
Διοικητικός Απολογισμός Δ.Σ. του έτους 2019

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Υλοποιώντας την απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στην νύμφη του Βορρά, στην αρχόντισσα Θεσσαλονίκη. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καταφέραμε έστω και αργά, να τιμήσουμε τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη μας, μέσα από την ακρογωνιαία διαδικασία της Γενικής μας Συνέλευσης.
Ένα χρόνο μετά την προηγούμενη Γενική μας Συνέλευση, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα, που ταλανίζουν μόνιμα πλέον την εργατική τάξη, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, την τελευταία δεκαετία. Οι επιλογές των κυβερνήσεων διαχρονικά και τα ποικιλώνυμα συμφέροντα, έχουν καταφέρει να διαλύσουν, να απαξιώσουν και να φέρουν στο χείλος της καταστροφής τον πάλαι ποτέ κραταιό γίγαντα, την άλλοτε μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση των Βαλκανίων, την ΔΕΗ, ώστε να γίνει εύκολη βορά των επιτηδείων.   
Το επιχειρούμενο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, κεντρική κυβερνητική επιλογή στην ενέργεια, έχει σαφή αρνητικά αποτελέσματα, ενώ η βίαιη απολιγνιτοποίηση σημαίνει ανεργία και οικονομική ασφυξία και οδηγεί τελικά στην ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας. Στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, οι καταναλωτές ωθούνται τεχνηέντως να επιλέξουν εναλλακτικό προμηθευτή, ενώ ανοδικά κινείται και ο ρυθμός εναλλαγής μεταξύ των προμηθευτών, με τη ΔΕΗ να αυξομειώνει το μερίδιό της.
Στον ΔΕΔΔΗΕ, οι τραγικές ελλείψεις σε τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, η έλλειψη υλικών, η απαξίωση νευραλγικών δραστηριοτήτων, τομέων ή δομών και η εργολαβοποίηση, έχουν φέρει σε δεινή θέση την εταιρία. Όσον αφορά την καταμέτρηση Ηλεκτρικής Ενέργειας, εδώ και χρόνια η εταιρία, επέλεξε λαθεμένα να αντικαθιστά τους αποχωρούντες έμπειρους υπαλλήλους, οι οποίοι χαρακτηριζόταν ως «το μάτι και το αυτί της επιχείρησης», με εργολαβίες, καταγράφοντας αποδεδειγμένα πλέον, τραγικά αποτέλεσμα, απώλεια εσόδων και αλγεινή εικόνα σε πελάτες, καταναλωτές και προμηθευτές. Αναμφίβολα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνονται ακριβείς μετρήσεις από τους μετρητές κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας, διότι αυτό εξασφαλίζει τη σωστή χρέωση του καταναλωτή, την ελαχιστοποίηση των μη τεχνικών απωλειών, τον έλεγχο της αντισυμβατικής ή παραβατικής συμπεριφοράς και εν γένει τη σαφή εικόνα για την κατάσταση της παροχής και του μετρητή. Η εργασία του καταμετρητή δεν είναι απλή και εύκολη, τουναντίον απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, εφόσον δεν αφορά μόνο την λήψη ένδειξης από το μετρητή, αλλά μια σειρά από εξειδικευμένες μετρήσεις και ελέγχους. Ο ενδεδειγμένος και απαραίτητος επιτόπιος έλεγχος της καταμέτρησης, πράγμα σπάνιο σήμερα στο ΔΕΔΔΗΕ, αναδεικνύει μια πραγματικά αλγεινή εικόνα, όπως μη καταμετρούμενες παροχές, όχι μόνο σε κλειστά ή ακατοίκητα ακίνητα, αλλά σε ολόκληρους οικισμούς που δεν έχουν καταμετρηθεί επί σειρά ετών, αμέτρητα Δημόσια- Δημοτικά (ΦΟΠ) και μύρια όσα προβλήματα. Επίσης, οι μη τεχνικές απώλειες δόλιου τύπου, με την τεράστια έξαρση στις ρευματοκλοπές, τείνουν να γίνουν το σοβαρότερο πρόβλημα για τις ηλεκτρικές εταιρείες διεθνώς και παρότι οι τάσεις της μέτρησης κατευθύνονται προς την αυτόματη ανάγνωση από πολυλειτουργικούς ηλεκτρονικούς μετρητές, οι έλεγχοι εξακολουθούν να βασίζονται στη μακροσκοπική επιθεώρηση και τον οπτικό έλεγχο των εγκαταστάσεων μέτρησης. Η κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας έχει σημαντικό αντίκτυπο στους υπόλοιπους καταναλωτές, τόσο στο κόστος όσο και στην ασφάλεια. Η ρευματοκλοπή αυξάνει τη χρέωση, ενώ η  παρέμβαση σε μετρητές ή καλώδια υπό τάση, αποτελεί σοβαρότατο κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα από πιθανή ηλεκτροπληξία, υπερφορτώνει το δίκτυο προκαλώντας διακοπές, ενώ μπορεί να ευθύνεται για βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά. Οι «ειδήμονες» των ρευματοκλοπών, τις έχουν αναγάγει πλέον σε «τέχνη» και κλέβουν ασύστολα και ατιμώρητα.
Θεωρούμε πως είναι πλέον η ώρα να δοθεί λύση στο ζήτημα της καταμέτρησης με ίδια μέσα, με την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στην ειδικότητα του Καταμετρητή, με αυξημένα προσόντα, όπως πτυχίο ηλεκτρολόγου ή ηλεκτρονικού και με την αξιοποίηση των έμπειρων εργολαβικών εργαζόμενων που δραστηριοποιούνται επί μακρόν στην καταμέτρηση, με την συνδρομή φυσικά του υπάρχοντος εμπειρότατου τακτικού προσωπικού (Καταμετρητών ΔΟ2Β).
Η Τηλεμέτρηση-Τηλεδιαχείριση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας (Automatic Meter Reading), παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως και οποιαδήποτε άλλη τεχνολογική εξέλιξη, δεν είναι όμως πανάκεια για την λειτουργική επίλυση των προβλημάτων, τουναντίον παραμένει επιβεβλημένος ο περιοδικός και έκτακτος οπτικός έλεγχος όλων των τηλεμετρούμενων παροχών, από κατάλληλα εκπαιδευμένους τακτικούς καταμετρητές του ΔΕΔΔΗΕ. Η εφαρμογή του νέου συστήματος καταμέτρησης και η χρήση τάμπλετ εργασίας ή καταχωρητών με νέες προηγμένες εφαρμογές (applications), στον έλεγχο αλλά και στην τακτική καταμέτρηση, είναι θετικές για την βελτίωση της ποιότητας εργασίας, δεν αποτελούν όμως παρά μόνο ένα σημαντικό εργαλείο, στα χέρια έμπειρων καταμετρητών.
Η χρονιά που πέρασε ξεκίνησε με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή των αιρετών οργάνων του Συλλόγου μας το Φεβρουάριο, υπήρξε αποδοτική, αποτελεσματική για το Σύλλογό μας, καθώς υλοποιήθηκαν οι στόχοι που τέθηκαν στην προηγούμενη Γενική μας Συνέλευση.
Το Προεδρείο του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών πραγματοποίησε συναντήσεις με την διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, για την διευθέτηση πολλών και διαφόρων ζητημάτων, για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των μελών του, ανεξαρτήτως κατηγορίας – ειδικότητας, αλλά και όλων των εργαζόμενων με την Κατηγορία-Ειδικότητα του Καταμετρητή (ΔΟ2Β), την οποία νομίμως εκπροσωπούμε. Εξέδωσε ακόμη δεκάδες ανακοινώσεις, επιστολές και οχλήσεις προς τη διοίκηση, για καίρια ζητήματα, όπως η συστηματική ανάθεση αλλότριων ή παράλληλων καθηκόντων σε τακτικούς Καταμετρητές του ΔΕΔΔΗΕ, μια τουλάχιστον αντισυμβατική διαδικασία, ενώ είχε σημαντική παρουσία στα ΜΜΕ, με δελτία τύπου, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο και εφημερίδες, για την ανάδειξη των ποικίλων προβλημάτων.
Πρέπει να τονίσουμε πως, η εργασία της καταμέτρησης είναι εξωτερική, γύρω από την μετρητική διάταξη και όλοι ο Καταμετρητές πρέπει να είναι εκεί, να μετρούν και να ελέγχουν την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος. Ωστόσο, η αλλοπρόσαλλη τακτική των Διοικήσεων του ΔΕΔΔΗΕ, όσον αφορά τα καθήκοντα των τακτικών Καταμετρητών, οι οποίοι θεωρούνται, κατά το δοκούν, άλλοτε υπαλλήλοι γραφείου και φορτώνονται με άσχετη γραφική εργασία ή βαφτίζονται τεχνίτες, δημιούργησε σοβαρές και αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ποιότητα της καταμέτρησης. Να επισημάνουμε πως δεν είναι ούτε σύννομη ούτε ασφαλής η συμμετοχή Καταμετρητών σε Τεχνικά Συνεργεία, ελέγχων ρευματοκλοπών ή άλλων αυτοτελών τεχνικών αντικειμένων, καθώς εκείνοι δεν κατέχουν τις απαιτούμενες άδειες αυτής της κατηγορίας επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
Το Προεδρείο του Συλλόγου μας πραγματοποίησε την περασμένη χρονιά, περιοδείες στην Αττική και την Περιφέρεια, ενώ αντιπροσωπείες μας συμμετείχαν στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αλλά και σε πολλές τοπικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.
Μεγάλο βάρος δόθηκε επίσης στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των καταμετρητών του ΔΕΔΔΗΕ που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και αποτελεσματική, για την αντιμετώπιση της μεγάλης μάστιγας των ρευματοκλοπών. Οι Καταμετρητές εκπαιδεύονται σήμερα στην ανάλυση βοηθητικών μενού μετρητών νέας τεχνολογίας, με σκοπό τον εντοπισμό ρευματοκλοπών, στους νέους μετρητές και στον μακροσκοπικό, οπτικό έλεγχο των τηλεμετρούμενων παροχών.
Στα δικαστικά, καταθέσαμε ήδη όπως γνωρίζετε, ομαδικές αγωγές κατά των περικοπών επιδομάτων αδείας-εορτών και του «Ειδικού επιδόματος φύσεως εργασίας 25%» (καταμέτρησης) με τον εργατολόγο κ. Δημήτρη Περπατάρη και τους Συνεργάτες του, ωστόσο ο αντίδικος ζήτησε και πήρε αναβολή εκδίκασης των υποθέσεων. Για το άνοιγμα των κλιμακίων, αποφοίτων ΤΕΛ και Μέσων Τεχνικών Σχολών, συζητείται η εξωδικαστική διευθέτησή του, ενώ παράλληλα συνεχίστηκαν οι δικαστικές διεκδικήσεις. Διάφοροι λόγοι, υπεράνω των δυνάμεών μας, όπως οι συνεχείς εναλλαγές στην κορυφή της ιεραρχίας της διοίκησης, οδήγησαν σε αναβολή την αναμόρφωση της ΟΔΗΓΙΑΣ 81 Καταμέτρησης, ενώ καθυστέρησαν και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν γενικά τη δραστηριότητα της Καταμέτρησης και θέματα που ταλαιπωρούν πολλούς συναδέλφους μας. Θεωρούμε άκαιρα τα περί μετατάξεων, μετακινήσεων ή εθελουσίας εξόδου, στο βαθμό που υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της εταιρίας του ΔΕΔΔΗΕ.
Οι Εργαζόμενοι στα Γραφεία Καταμέτρησης και οι Καταμετρητές του ΔΕΔΔΗΕ, υπήρξαν ανέκαθεν και θα παραμείνουν οι στυλοβάτες του συστήματος ορθής καταγραφής, τιμολόγησης και πληρωμής, ενός αόρατου, αλλά άκρως απαραίτητου σήμερα, κοινωνικού αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι τακτικοί καταμετρητές του ΔΕΔΔΗΕ είναι πάντα στις επάλξεις, για να λύνουν προβλήματα που άλλοι δημιούργησαν. Δηλώνουμε μάχιμοι και θα είμαστε πάντα «κακό χαλίκι στο παπούτσι» όλων εκείνων που δεν λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα καταναλωτή, της εταιρίας του ΔΕΔΔΗΕ και των εργαζομένων σ’ αυτή.
«Ο καιρο ο μενετοί» (οι ευκαιρίες δεν περιμένουν), όπως έλεγε ο Θουκυδίδης.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Β. Καρέλης


Πρόγραμμα δράσης 2020

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Οι στόχοι που τέθηκαν στον διοικητικό προγραμματισμό του 2019, υλοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο αυτό δεν μας καθησυχάζει, τουναντίον, καθορίζει τη νέα πορεία και τους στόχους που θέτουμε για το επόμενο έτος, το 2020. Στο επόμενο διάστημα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την επίλυση όλων των χρονιζόντων ζητημάτων, αλλά και όσων προκύπτουν καθημερινά στην ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία, με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων καταναλωτών, της εταιρίας του ΔΕΔΔΗΕ και του Ομίλου ΔΕΗ γενικότερα, αλλά και των μελών μας, ανεξαρτήτου κατηγορίας-ειδικότητας.

Γενικά:
Ø      Απαιτούμε άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του ΔΕΔΔΗΕ, στα πλαίσια του νέου business plan.
Ø      Προγραμματίζουμε την εκπαίδευση των συναδέλφων διοικητικοοικονομικών (ΔΟ2Α) στην Πληροφορική, στη χρήση των υπολογιστών και τις νέες τεχνολογίες, καθώς και σε ζητήματα δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.
Ø      Αξιώνουμε την χορήγηση επιδόματος Πρώτης Γραμμής σε όλους τους εργαζόμενους στα Γραφεία Καταμέτρησης.
Ø      Προωθούμε το κοινωνικό πρόσωπο του σωματείου μας, δημιουργώντας Ομάδα Εθελοντών.
Ø      Μελετούμε, προβάλλουμε και υλοποιούμε τις προτάσεις και τα αιτήματά μας, με συνολική ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του συλλόγου μας.
Ø      Διανέμουμε ψηφιοποιημένο ή έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ συνεχίζουμε και εντείνουμε τις παρεμβάσεις στα ΜΜΕ.
Ø      Εφόσον οι εξελίξεις επιβάλουν δυναμικές ενέργειες, η μορφή τους θα προσδιορίζεται από κάθε πρόσφορο, νόμιμο μέσο.
Ø      Κλιμάκιο του Συλλόγου προγραμματίζει και θα πραγματοποιήσει συσκέψεις, συζητήσεις και περιοδείες, κυρίως σε περιοχές που δεν έχει γίνει έως σήμερα.

Ø      Κλαδικά:
Ø      Απαιτούμε την άμεση κατάργηση των πολιτικών και των πρακτικών που έφτασαν την καταμέτρηση Ηλεκτρικής Ενέργειας σε απαξιωτικά επίπεδα.
Ø      Ζητούμε προσλήψεις τακτικών καταμετρητών και μετάταξη συναδέλφων στην ειδικότητα ΔΟ2Β, προχωρώντας σε κάθε νόμιμη δράση και ενέργεια για το σκοπό αυτό.
Ø      Ζητούμε την πιστοποίηση της δραστηριότητας της Καταμέτρησης και των Καταμετρητών, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, για την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ø      Συνεχίζουμε τα εκπαιδευτικά σεμινάρια των τακτικών Καταμετρητών, με ιδιαίτερη στόχευση  στον εντοπισμό ρευματοκλοπών, στον οπτικό έλεγχο των έξυπνων μετρητών και την τεχνολογία της Τηλεμέτρησης, μετρητών φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) και επιδιώκουμε την τακτική πραγματοποίησή τους, τουλάχιστον σε ετήσια βάση.
Ø      Απαιτούμε την άμεση αναμόρφωση της Οδηγίας 81 της Καταμέτρησης.
Ø      Απαιτούμε την αναμόρφωση των Βιβλίων Καταμέτρησης (ΒΚ) ούτως ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και της λήψης γεωγραφικών συντεταγμένων.
Ø      Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τα ερωτήματα των συναδέλφων και δίνουμε τις ενδεδειγμένες λύσεις και τις απαραίτητες απαντήσεις, ενώ παράλληλα λαμβάνουμε και αξιολογούμε τις προτάσεις τους.
Ø      Δίνουμε άμεση λύση στα προβλήματα των γραφείων πρώτης γραμμής και καταμέτρησης.
Ø      Δίνουμε υψηλή προτεραιότητα στην διασφάλιση ασφαλούς και αξιοπρεπούς εργασιακού περιβάλλοντος και στα ζητήματα προστασίας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων.
Ø      Ζητούμε την δημιουργία Τομέα Καταμέτρησης σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ΔΕΔΔΗΕ και «Ειδικού Τομέα Ελέγχου» για τις μετρητικές διατάξεις, με τη συμμετοχή Καταμετρητών.
Ø      Συνεχίζουμε τη συνεργασία με συνδικαλιστικούς φορείς και συλλόγους.
Ø      Απαιτούμε την άμεση χορήγηση των εφοδίων ιματισμού, υπόδησης και εργασίας των Καταμετρητών και την επίλυση των προβλημάτων στην διανομή αλλά και στην ποιότητα των υλικών, κάτι που αναφέρθηκε αρμοδίως και αναμένεται η άμεση επίλυσή τους.

Ø      Δικαστικά:
Ø      Συνεχίζουμε τη δικαστική διαδικασία των προσφυγών για τις περικοπές του «Ειδικού επιδόματος φύσεως εργασίας 25%» (καταμέτρησης) και των επιδομάτων αδείας και εορτών, με την επιδίωξη της άμεσης εκδίκασης και έκδοση δικαστικής απόφασης για τις  αγωγές, μετά τις συνεχείς αναβολές του αντιδίκου.
Ø      Προχωρούμε στην άμεση εξωδικαστική επίλυση του ζητήματος του ανοίγματος των κλιμακίων συναδέλφων αποφοίτων Μέσων Τεχνικών Σχολών, για να λήξει επιτέλους η ομηρία και η ταλαιπωρία τους.
Ø      Προχωρούμε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή σε κάθε ένδικο μέσο, σε περίπτωση που θίγονται εργασιακά, οικονομικά ή προσωπικά δικαιώματα των μελών μας.

Ως κατακλείδα, θα επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη, κατά τη γνώμη μας, έλλειψη κεντρικού διοικητικού οργάνου για το συντονισμό και τον έλεγχο της δραστηριότητας της Καταμέτρησης. Για το σκοπό αυτό έχουμε προτείνει τη δημιουργία σχετικού φορέα στη Διεύθυνση Χρηστών Δικτύου ή στην Διεύθυνση Δικτύου, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου, σε επίπεδο Κλάδου που θα περιλαμβάνει δύο Τομείς, έναν Καταμέτρησης κι έναν Τηλεμέτρησης, για την οργάνωση, το συντονισμό, την καθοδήγηση και την επίβλεψη της Καταμέτρησης, σε πανελλαδικό επίπεδο, με τη συμμετοχή Καταμετρητών.


Για το Δ.Σ.
Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Καλπούζος



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΕΛΗΣ                         ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ