Η οικογένεια της ΔΕΗ είναι από σήμερα φτωχότερη: «Έφυγε» ο Κώστας Δόλογλου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ- ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ/ΔΕΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ-Κ.Η.Ε.
Αθήνα 13/07/2017
Η οικογένεια της ΔΕΗ είναι από σήμερα φτωχότερη

Το θλιβερό άγγελμα του αδόκητου θανάτου του Κωσταντίνου Δόλογλου, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Ορυχείων, Παραγωγής και Εμπορίας, σκόρπισε πίκρα και θλίψη στους φίλους και τους οικείους του.
Η οικογένεια της ΔΕΗ είναι από σήμερα φτωχότερη, καθώς έφυγε από κοντά μας, στα εξήντα του χρόνια, ένας εξαίρετος άνθρωπος, με απαράμιλλο ήθος, επαγγελματισμό, εντιμότητα και αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια και πάθος για προσφορά, που η απώλειά του αφήνει πίσω δυσαναπλήρωτο κενό.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.
Για την ιστορία, το όνομα του Κώστα Δόλογλου κοσμεί επίσης τις δέλτους της ιστορίας του Σωματείου μας και όσοι από μας τον γνώρισαν το κρατούν ως σημαντική παρακαταθήκη.
Στην τελευταία του κατοικία στον Ιερό Ναό Παναγίας Μαρμαριώτισσας στο Κάτω Χαλάνδρι Αττικής τον συνόδευσαν συνάδελφοι, φίλοι και συναγωνιστές του, ενώ το Δ.Σ. του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών – Εισπρακτόρων ΔΕΗ εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Καλπούζος.

Ο Κωνσταντίνος Δόλογλου (1957-2017), ήταν οικονομολόγος και λογιστής φοροτεχνικός Α' τάξεως με πολυετή εμπειρία και προϋπηρεσία στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων καθώς και στην οικονομική διαχείριση μεγάλων μονάδων. 
Ήταν πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και του τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. 
Είχε εργασθεί σε θέσεις ευθύνης τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα και είχε διευθύνει υπηρεσίες ΝΠΙΔ, υπηρεσίες του Δημοσίου, υπηρεσίες ΔΕΚΟ και το σύνολο Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Διετέλεσε ανώτερο στέλεχος της ΔΕΗ (Σύμβουλος Διοίκησης), Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ με υπηρεσίες σ' ολόκληρη την επικράτεια για την εξυπηρέτηση 60.000 ασφαλισμένων στους κλάδους ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αρμοδιότητα σε θέματα πολιτικής εθνικής άμυνας και επιτελικού σχεδιασμού, Οικονομικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής και Έπαρχος Ικαρίας, με εμπειρία σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, προγραμμάτων ΚΠΣ και ΕΣΠΑ, διοίκησης ανθρωπίνων πόρων και φορολογικής, εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. 
Υπήρξε αιρετό μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γυμναστηρίου Χαλανδρίου, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας. Υπηρέτησε ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός Στρατολογικού.
Ο Κώστας Δόλογλου, υπήρξε στέλεχος της ΝΔ και είχε θητεύσει σε θέσεις της κεντρικής διοίκησης όπως διευθυντής του διαγραμματειακού οργάνου του κόμματος.
Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά. 


Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας 
Καρέλης Δημήτριος                                                             Καλπούζος Ιωάννης