Μήνυμα του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών Ομίλου ΔΕΗ για την Εργατική Πρωτομαγιά


Μήνυμα του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών Ομίλου ΔΕΗ για την Εργατική Πρωτομαγιά


Από τον Μάη του 1886 στις αιματηρές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργατών στο  Σικάγο για τη μείωση των ωρών εργασίας και την πρώτη Ελληνική εργατική πρωτομαγιά το 1892 για το οχτάωρο και την κοινωνική ασφάλιση, ως σήμερα, σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Στο ίδιο έργο θεατές, 131 χρόνια μετά, βιώνουμε τον ίδιο εργασιακό Μεσαίωνα, με καταστρατήγηση κάθε κατάκτησης του εργατικού κινήματος, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας.
Η ανεργία μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, οι συνθήκες δουλειάς για τους περισσότερους εργαζόμενους είναι τουλάχιστον τριτοκοσμικές,  η φορολογία δυσβάστακτη, οι περικοπές μισθών και συντάξεων τραγικές, η δημόσια περιουσία και οι υποδομές ξεπουλιούνται αβίαστα, ενώ όλα τούτα μαζί συνθέτουν ένα ζοφερό και δυσοίωνο μέλλον για την Ελληνική κοινωνία.

Στόχος τους να μας πάρουν και την τελευταία αγωνιστική ικμάδα, την ΕΛΠΙΔΑ.
Δεν θα τους αφήσουμε!

Όλοι μας οφείλουμε να σηκώσουμε το κεφάλι, να υψώσουμε τις γροθιές μας και να παλέψουμε, ενάντια σ’ όσους κλέβουν το μέλλον των παιδιών μας.  

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών ομίλου ΔΕΗ συμμετέχει ενεργά και δυναμικά, στο κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, την Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. και σ’ όλες τις κατά τόπους αγωνιστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των εορτασμών της Εργατικής Πρωτομαγιάς. 


Γραφείο Τύπου Π.Σ.Κ.Ε.
Ομίλου ΔΕΗ