Σε σύσκεψη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας για το «Υπερταμείο» αντιπροσωπεία του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών-Εισπρακτόρων Ομίλου ΔΕΗ

Σε σύσκεψη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας για το «Υπερταμείο» αντιπροσωπεία του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών-Εισπρακτόρων Ομίλου ΔΕΗ

Τις δράσεις του και μετά την ψήφιση του νόμου για το «υπερταμείο» συζητά και προγραμματίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), με τα σωματεία μέλη του. Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δ.Σ. του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών-Εισπρακτόρων Ομίλου ΔΕΗ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Καρέλης και ο εκπρόσωπος του σωματείου στο ΕΚΑ και μέλος του Δ.Σ. Στάθης Κίτσης.
Στη σύσκεψη προτάθηκε η συνέχιση του αγώνα για το δημόσιο χαρακτήρα των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ώστε να καταστεί ο νόμος ουσιαστικά ανενεργός, με την πρόταση συναδέλφου (ΔΕΗ) να ξεχωρίζει, προτείνοντας να επιχειρηθεί η ενημέρωση της κοινωνίας και των φορέων της για το ζήτημα.
Τα προσδοκώμενα αλγεινά αποτελέσματα των λαθεμένων επιλογών των μνημονιακών κυβερνήσεων που απορρέουν από την εκποίηση του δημόσιου πλούτου (με την ένταξη του ομίλου ΔΕΗ στο «Υπερταμείο»,  μαζί με  ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό), είναι η αύξηση της τιμής των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τη χαμηλή ποιότητα, αλλά και η ανεπαρκής ανάπτυξη και συντήρηση των σχετικών υποδομών των προς πώληση επιχειρήσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς ο ιδιώτης «επενδυτής» ουδόλως θα ενδιαφερθεί να «σπαταλήσει» τα χρήματά του προς την κατεύθυνση αυτή.
Πάγια θέση του σωματείου μας είναι να βρίσκεται πάντοτε μπροστά, σ’ όλους τους αγώνες.

Γραφείο Τύπου Π.Σ.Κ.Ε. 
Ομίλου ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ)