Απάντηση επί προτάσεως της Γ.Ε.Ν.Ο.Π./Δ.Ε.Η. για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ  -  ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ   Δ.Ε.Η.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΜΕΛΟΣ   ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.-Κ.Η.Ε.
Αριθμ. Εγγρ.  Βιβλ.  Πρωτ.  Αθηνών   63 / 3-4-1975
Αριθμ.  Τροπ.  Καταστ.  Πρωτ.  Αθηνών  2077/3-7-1985
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ   73 – 75   ΑΘΗΝΑ    104 32
ΤΗΛ. 2105222049 – FAX 2105227287

Αθήνα 26 Φεβρουαρίου 2015
Ανακοίνωση
       
Απάντηση επί προτάσεως της Γ.Ε.Ν.Ο.Π./Δ.Ε.Η. για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Συνάδελφοι,
Μετά τις σχετικές ομόφωνες αποφάσεις της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συλλόγου μας, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω.
Το σωματείο μας, εκπροσωπώντας κατά νόμο την Κατηγορία-Ειδικότητα των Καταμετρητών Εισπρακτόρων (ΔΟ2Β) αλλά και μεγάλη μερίδα συναδέλφων άλλων κατηγοριών ειδικοτήτων, κατέθεσε εμπρόθεσμα τις προτάσεις του, κυρίως για τα κλαδικά ζητήματα της ειδικότητας ΔΟ2Β και ετέθη στην υπηρεσία της Ομοσπονδίας για κάθε βοήθεια και υποστήριξη, ήδη από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους (έγγραφο με α.π.:1620, Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2014 προς την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ), εντούτοις η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αγνόησε επανειλημμένα και επιδεικτικά την διοίκηση του Συλλόγου μας και δεν κληθήκαμε έκτοτε παρά μόνο σε δύο (2) ενημερωτικές συναντήσεις τον Φεβρουάριο του 2015, χωρίς πάντως ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς δεν υπήρχε κανένα σχέδιο ή προσχέδιο ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αγνόησε επίσης τις συνεχόμενες εκκλήσεις και τις διαμαρτυρίες δέκα σωματείων-μελών που ζητούσαν το αυτονόητο, την συζήτηση δηλαδή από μηδενική βάση, μιας νέας Σ.Σ.Ε. που θα κατοχυρώνει θέσεις εργασίας, μισθούς και επιδόματα των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Αντ’ αυτού μας κατατέθηκε, κατόπιν εκ μέρους μας πιέσεων και αντιδράσεων, ένα σχέδιο Σ.Σ.Ε. προφανώς συμπεφωνημένο με την διοίκηση της ΔΕΗ, κατά τη γνώμη μας ασαφές και απαράδεκτο στα περισσότερα άρθρα του, στο οποίο δεν πρόκειται να συναινέσουμε.
Επιπροσθέτως πρέπει να αναφέρουμε πως δεν έχουμε κληθεί ως σήμερα να συζητήσουμε, ούτε μας έχει κατατεθεί αντίστοιχο σχέδιο Σ.Σ.Ε. για τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ, στην οποία ανήκει το 98% των μελών μας και σημειώτεον, είμαστε το αντιπροσωπευτικό Σωματείο της ΔΟ2Β κατηγορίας  - ειδικότητας. Στη βάση της συνεννόησης και της αμοιβαιότητας, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε άμεσα, σε μια νέα Σ.Σ.Ε., καθ’ όσον δεν είμαστε αντίθετοι στην τακτοποίηση κλαδικών θεμάτων διαφόρων κατηγοριών συναδέλφων και στα δίκαια αιτήματά τους, όμως το παρόν σχέδιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Σας αναφέρουμε ενδεικτικά σημεία:
Στο κεφ. Α΄- άρθρο 1, που αφορά τις μειώσεις αποδοχών κατά 35% (ν. 4024/11), καταργείται το σχετικό εδάφιο της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης του 2012, αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια του ΔΝΣ τις όποιες περικοπές.
Στο λεγόμενο «τροφείο», η παροχή είναι έωλη και αμφίβολη, καθώς δεν προσδιορίζεται ούτε ο τρόπος και το ακριβές ποσό, ούτε οι δικαιούχοι, ούτε και η διάρκειά της.
Παραπέμπονται στις καλένδες διάφορες παροχές-ευχολόγια, όπως για παράδειγμα ανοίγματα κλιμακίων.
Προσαυξάνεται και μάλιστα αναδρομικά, ο μισθός συνδικαλιστών που είναι απαλλαγμένοι από την εργασία τους, λόγω 24ωρης βάρδιας.
Θα γίνεται παρακράτηση ποσού 2€ από κάθε φυσικό μέλος των σωματείων που θα προσυπογράψουν, για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αμφίβολης νομιμότητας.
Για τους λόγους αυτούς σας ενημερώνουμε πως δεν εξουσιοδοτούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ ή οποιονδήποτε άλλον να προβεί στην υπογραφή Σ.Σ.Ε. για λογαριασμό του συλλόγου μας επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη ενέργειά μας και απαιτούμε συζήτηση της νέας Σ.Σ.Ε. με όλους και σε νέα βάση.


Γραφείο Τύπου Π.Σ.Κ.Ε. Ομίλου Δ.Ε.Η.