Ξεκίνησαν οι διήμεροι επαναληπτικοί επιμορφωτικοί κύκλοι εκπαίδευσης των καταμετρητών ΔΕΔΔΗΕ

Ξεκίνησαν οι διήμεροι επαναληπτικοί επιμορφωτικοί κύκλοι εκπαίδευσης των καταμετρητών ΔΕΔΔΗΕ (φωτό)
Τη Διοργάνωση διήμερων επαναληπτικών επιμορφωτικών κύκλων εκπαίδευσης των καταμετρητών αποφάσισε η Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ και υλοποιεί η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.
Μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα των 38 κύκλων πενθήμερης διάρκειας, στις σχολές της Αθήνας και της Φλώρινας, από τις 02.07.2012  έως τις 05.07.2013, στους οποίους εκπαιδεύτηκαν 381 καταμετρητές, η Διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να συνεχίσει την εκπαίδευση τους.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της ΔΑΔ, το οποίο υπογράφει ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ε. Μ. Παναγιωτάκης, «η ΔΑΔ, με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης, θα υλοποιήσει επαναληπτικούς επιμορφωτικούς κύκλους, διήμερης διάρκειας, ενταγμένους στην Πολιτική «Εκπαίδευση και Δια Βίου Κατάρτιση», τους οποίους θα παρακολουθήσουν όλοι οι καταμετρητές».  Στους εν λόγω κύκλους θα υπάρξει μεγαλύτερη εστίαση σε θέματα ρευματοκλοπών, όπως προκύπτει και από το σχέδιο του προγράμματος εκπαίδευσης. 

Η πρώτη σειρά της Εκπαίδευσης

Στην πρώτη σειρά, που σημειωτέον είναι η ίδια με την περσινή, συμμετείχαν εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδούλου, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Καρέλης, ο Ταμίας Γιάννης Καλπούζος, καθώς και οι Δημήτρης Κολοκούρας, μέλος του Δ.Σ.  και Κώστας Προίσκος, μέλος της Ε.Ε..
Την «πρώτη» της εκπαίδευσης τίμησε με την παρουσία του ο κ. Κίμων Κουλιεράκης Τομεάρχης Ανάπτυξης Α.Δ. της ΔΕΔΔΗΕ , υπεύθυνος για την εκπαίδευση, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους στόχους και την επιτυχία του εγχειρήματος.
Στη διήμερη αυτή εκπαίδευση οι καταμετρητές εκπαιδεύονται στην ανάλυση βοηθητικών μενού μετρητών νέας τεχνολογίας με σκοπό τον εντοπισμό ρευματοκλοπών, στον νέο μετρητή EDMI Atlas, στην περιγραφή συνδεσμολογιών μονοφασικών και τριφασικών μετρητών με σκοπό τον εντοπισμό ρευματοκλοπών, για τα μέτρα ασφαλείας και επικοινωνία. 
Εξαιρετικές ως άριστες ήταν οι εντυπώσεις των εκπαιδευομένων του πρώτου διημέρου από το πρόγραμμα και τη διδασκαλία του κ. Νίκου Τζένη, εκπαιδευτή των Σχολών ΔΕΔΔΗΕ της Αθήνας.

Έπεται η συνέχεια στις Σχολές της Φλώρινας αλλά και της Αθήνας με δύο γκρουπ 5&6 – 7&8 Νοεμβρίου 2013.

Ο Σύλλογος Καταμετρητών εντείνει τη δράση του για την επίτευξη των επόμενων στόχων του που είναι η αναμόρφωση της Οδηγίας 81 (Καταμέτρησης), οι στολές κλπ. με απώτερο σκοπό και στόχο την αναβάθμιση της Κατηγορίας-Ειδικότητας των Καταμετρητών και την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα, προς όφελος της Εταιρίας και  των Πελατών – Καταναλωτών.